Selasa, 16 Mac 2010

BERKORBANLAH DEMI MCA DISUKAI KAUM CINA

ka ting Pictures, Images and PhotosJika Ong Ka Ting sayangkan MCA, beliau seharusnya menarik diri daripada bertanding jawatan Presiden parti itu. Begitu juga dengan Ong Tee Keat dan Soi Lek, jika kedua-duanya mahu melihat parti kaum Cina itu terus hidup dan menjadi pilihan rakyat, seharusnya kedua-duanya juga tidak bertanding.

Apa gunanya jika muka-muka lama terus bertanding dan dipilih oleh ahli-ahli perwakilan sedang ia bukannya hasrat sebenar pilihan rakyat. Nescaya MCA akan terus di takok lama dan tidak akan menjadi pilhan rakyat. Maka nasib yang serupa pada PRU12 tak mustahil akan berulang dalam MCA.

Berilah peluang kepada muka-muka baru untuk mengambil alih jawatan nombor satu dan dua dalam MCA. Mungkin itu yang sebenarnya diinginkan rakyat. Masing-masing harus berkorban demi parti dan rakyat. Utamakanlah kepentingan parti untuk rakyat daripada kepentingan diri, yang mengakibatkan MCA berterusan tidak menjadi pilihan kaum Cina.

Jika orang lama masih terus juga mahu bertanding, bersedialah untuk berdepan dengan masalah yang sama dalam MCA. Masalah sama yang memungkinkah kaum Cina akan terus menjauhi MCA, yang akibatnya turut ditanggung oleh komponen-komponen lain dalam Barisan Nasional.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan